Tessa Wullaert bezorgt Red Flames de zege in vriendschappelijke interland

Tessa Wullaert in actie. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

De Red Flames namen het zaterdagnamiddag tijdens een oefenwedstrijd in Stayen op tegen Noorwegen, het nummer elf op de FIFA ranking.

De selectie van de Red Flames kleurde licht West-Vlaams met de selecties van vaste waarden Tessa Wullaert van Standard Fémina en Heleen Jaques van Club Brugge Vrouwen, maar bondscoach Ives Serneels riep ook de Waregemse Jana Coryn, die intussen in Deinze woont, en de Harelbeekse Silke Demeyere van Club Brugge Vrouwen op. Enkel Tessa Wullaert uit Wielsbeke startte in de basis.

Knappe zege

De Red Flames zorgden uiteindelijk voor een stunt door de Noorse dames met 3-2 te verslaan. Het kwam telkens op voorsprong. Vijf minuten voor affluiten bezorgde Tessa Wullaert onze vrouwelijke nationale voetbalploeg de zege. In de blessuretijd verliet ze het veld voor Jana Coryn. Ook Heleen Jaques kreeg een kwartier speeltijd.

EK 2017

De Belgische nationale ploeg kende zo een goede generale repetitie voor de EK-kwalificatiecampagne voor het EK 2017 in Nederland. De Red Flames zijn ingedeeld in een groep met Engeland, Servië, Bosnië-Herzegovina en Estland. De acht groepswinnaars en de beste zes tweedes mogen samen met gastland Nederland rechtstreeks naar het EK. De twee resterende runner-ups werken in oktober 2016 barrageduels af voor het laatste EK-ticket

De kwalificatiewedstrijden worden tussen 14 september 2015 en 20 september 2016 gespeeld, op 22 september ontvangen onze voetbalvrouwen Bosnië-Herzegovina.

(BV/Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier