Tessa Planckaert uit Harelbeke is ‘onze WK-babe’

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Geen WK voetbal die naam waardig zonder WK-babe. Dus koos ook onze KW-redactie een eigen ‘WK-babe’: Tessa Planckaert uit Harelbeke.

Vorig jaar werd ze door de supporters van paarswit verkozen tot ‘Anderlechtbabe’, maar wij promoveren Tessa Planckaert tot ‘KW-WK-babe’. De 20-jarige uit Harelbeke is ook geen onbekende voor de fans van KV Kortrijk, want de studente lager onderwijs brengt er tijdens thuismatchen drankkaarten aan de man.

Tevreden dat met Leander Dendoncker een speler van Anderlecht de selectie van de Rode Duivels haalde? Een West-Vlaming, zowaar!

“Uiteraard, het is altijd mooi als een speler van je favoriete ploeg geselecteerd wordt. Dat is toch ook een erkenning voor dat team. Hij verdient het alleszins, zonder twijfel. Dendoncker is een steengoede speler die onverwacht uit de hoek kan komen.”

“Met je vrienden en een pintje supporteren voor de Rode Duivels: machtig!”

Is hij je favoriete Rode Duivel?

“Neen, toch niet. Mijn lieveling is Vincent Kompany. Ik vind dan ook dat hij er altijd moet bij zijn, geblesseerd of niet. Hij zorgt voor samenhang in het team.”

En wie loopt met de titel van knapste Rode Duivel weg?

“Dries Mertens, daar moet ik niet over nadenken! Hij is inderdaad klein, maar dat vind ik geen afknapper voor een man. Op voorwaarde dat hij knap is, uiteraard.”

Worden de Rode Duivels straks wereldkampioen?

“Dat denk ik niet, de kwartfinale zou al mooi zijn. Wie dan wel? Ik durf echt geen voorspellingen te doen.”

Waar volg je straks het WK?

“Op het Schouwburgplein in Kortrijk. De sfeer is daar fantastisch: met allemaal vrienden, iedereen verkleed en een pintje in de hand: machtig! En dicht bij ‘t straatje. Ideaal voor een afterparty na de match!”