Temse – Mandel United eindigt met gelijkspel

Vusumuzi Nyoni (KFC Mandel United Izegem Ingelmunster) © VDB

Mandel United is er na zijn nederlaag tegen Harelbeke niet in geslaagd om weer aan te knopen met een overwinning. Het werd 1-1.

Nochtans kreeg Mandel bij Temse vooral in de eerste helft voldoende mogelijkheden. Niet alleen om op voorsprong te komen, maar de wedstrijd volledig naar zijn hand te zetten.

Goede organisatie

Mandel begon heel sterk en voetbalde vanuit een heel goede organisatie. Dat leverde Mandel United al op de 17′ een strafschop op, die spijtig genoeg gemist werd door Frederique Declercq. In die eerste helft kreeg de bezoekende ploeg nog meerdere kansen, maar scoren bleek weer uiterst moeilijk. Er werd dan ook gerust bij een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft bleef Mandel United voetballen vanuit een stevig blok en een goede organisatie. Wie kansen laat liggen krijgt echter het deksel op de neus. Rond de 55ste minuut kon de thuisploeg de score openen: 1-0.

“Niet tevreden”

Mandel United was helemaal niet aangeslagen en bleef rustig en gedisciplineerd jagen op de gelijkmaker. Die kwam er dan ook halverwege de tweede helft via Tom Raes op aangeven van Frederique Declercq. Na de gelijkmaker bleven beide ploegen attractief voetbal brengen maar dat leverde geen extra doelpunten op.

“Wat Mandel United betreft kunnen we helemaal niet tevreden zijn met dit gelijkspel, want afgaande op de eerst helft zat er voor ons veel meer in”, besloot middenvelder Frederique Declercq.