Televisiebeelden pleiten Christophe Martin Suarez (KSV Roeselare) vrij

Redactie KW

De middenvelder van de West-Vlaamse tweedeklasser keek aan tegen een schorsing van twee speeldagen, maar de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) sprak Martin Suarez dinsdag na het zien van de televisiebeelden vrij.

In de 3-2 thuisoverwinning tegen KSK Heist zette Martin Suarez in de slotminuut van de wedstrijd zijn tackle op de Heistse verdediger Van Asch te laat in. Scheidsrechter Wesley Alen stuurde de middenvelder met rood van het veld. “Hij bracht de fysieke integriteit van zijn tegenstrever in gevaar”, tekende hij op in zijn rapport. Het Bondsparket vorderde maandag twee wedstrijden schorsing en een boete van 200 euro, maar halveerde zijn voorstel tot minnelijke schikking na het zien van de tv-beelden tot één match uitsluiting en 100 euro boete. De Geschillencommissie kon zich daar niet in vinden en sprak de speler van Roeselare vrij.

“Het verslag van de scheidsrechter wordt niet bevestigd door de tv-beelden wat betreft het inkomen met gestrekt been en het raken van de voet van de tegenstrever. De beelden bevestigen wel dat Martin Suarez de overtreding met buitensporige inzet heeft begaan, waardoor hij de fysieke integriteit van zijn tegenstrever in gevaar had kunnen brengen”, klinkt het bij de Geschillencommissie. “Op basis van die elementen acht de commissie de uitsluiting als voldoende.”

(BELGA)