Tatanka verenigt AA Gent-supporters in Rumbeke

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Twee jaar geleden namen Nick Geers en Gaspar Haenecaert het initiatief om in eigen regio een supportersclub op te richten voor AA Gent, pas nu is men eigenlijk maar ‘echt’ bezig met de uitbouw van de club.

Gaspar Haenecaert (Roeselare): “Twee jaar geleden heb ik samen met enkele vrienden deze supportersclub opgericht met café De Gilde in Rumbeke als uitvalsbasis. Pas nu zijn we eigenlijk een versnelling hoger gaan schakelen en zijn volop bezig met de uitbouw van de supportersclub. We richten ons in de eerste plaats op AA Gent-supporters uit West-Vlaanderen. Momenteel hebben we 45 leden uit Brugge, De Haan, Egem, Pittem, Geluwe, Houthulst, Izegem, Kortemark, Kortrijk, Ledegem, Moorsele, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Pittem, Torhout, Roeselare, Rumbeke, Varsenare, Wijnendale en Zandvoorde.”

Buffalo Bill

Van waar de naam Tatanka eigenlijk? “Tatanka komt uit het Lakota (een taal van een indianenstam) en verwijst naar de Amerikaanse Buffalo. Buffalo is de roepnaam voor KAA Gent en verwijst naar een bezoek van William F. Cody, beter bekend als Buffalo Bill, aan Gent in 1906. Tijdens deze show zou er een soort van voetbal met paarden gespeeld zijn, waarna de toeschouwers de roepkreet Buffalo overnamen. Deze roepkreet vond bij het toenmalige La Gantoise snel ingang en werd gebruikt om de spelers aan te moedigen. Vandaar dat het logo van KAA Gent ook een indianenhoofd bevat.”

Hebben jullie ook al een peter gevonden voor de club? “De keuze is gevallen op Renato Neto. Deze centrale middenvelder is getrouwd met iemand uit het Brugse en woont nu in Ruddervoorde. Neto heeft dus een duidelijke band met West-Vlaanderen, vandaar dat we nooit getwijfeld hebben om hem als peter te kiezen. Hij is enorm blij dat we hem geregeld gaan aanmoedigen.”

Kerstvoetbal

Op 26 december trokken 28 leden naar aanleiding van het kerstvoetbal naar de wedstrijd van AA Gent op KV Kortrijk. Alle leden van Tatanka kregen natuurlijk een blauwwitte kerstmuts en voor deze gelegenheid werd ook een unieke Buffalo-schmink-tattoo gemaakt. De club is dus levendiger dan ooit.

Wie ook wil toetreden kan contact opnemen met secretaris Gaspar Haenecaert via gaspar@hotmail.be .

(SBR)