T2 Bruno Debo vervangt volgend seizoen Franky Dekenne als trainer van KFC Izegem

© VDB
Redactie KW

KFC Izegem neemt na dit seizoen afscheid van Franky Dekenne en doet dat in goed overleg. Huidig assistent-trainer Bruno Debo, die ook jarenlang voor de club voetbalde, krijgt dan de sportieve touwtjes in handen. KFC Izegem staat onderin derde klasse en hoopt uiteraard het behoud te bewerkstelligen. Daarvoor trok KFCI al Frederik Boi (Cercle Brugge) en Marijn Vandewalle (KSV Roeselare) aan.

Het KFCI-bestuur schenkt bij monde van Christ Vinckier op die manier ook klare wijn naar de spelersgroep toe : “Na enkele overlegrondes met zowel Franky Dekenne als Bruno Debo heeft KFC Izegem dus besloten om voor het seizoen 2015-2016 Bruno Debo, huidig T2, aan te stellen als hoofdtrainer. Bruno was jarenlang kapitein van KFC Izegem en nu al twee seizoenen de betrouwbare rechterhand van Franky Dekenne waarmee de samenwerking uitstekend was en nog altijd is.”

“Het huidige seizoen blijft KFC Izegem alle vertrouwen behouden in Franky Dekenne die – zoals hij in zijn trainerscarrière altijd al heeft gedaan – na drie seizoenen opnieuw afscheid neemt van een vereniging waar hij in de toekomst nog steeds een graag geziene gast zal zijn. KFC Izegem heeft 100 procent vertrouwen in Franky Dekenne, Bruno Debo en de volledige spelerskern om de operatie behoud tot een goed einde te brengen.”

Dekenne werd al genoemd bij clubs als OMS Ingelmunster en SW Harelbeke, maar zegt zelf nog nergens een overeenkomst te hebben.

(WVS)