Sybren Schotte wint met FC Marke (4C) en hekelt staat van eigen veld

Sybren Schotte: "We zouden graag onze thuiswedstrijden op het kunstgras van de Lange Munte afwerken." (Foto WO)
Redactie KW

FC Marke ging vorige zondag met 2-3 winnen op Kuurne en is opgeschoven naar een gedeelde twaalfde plaats in de stand. Met de komst van Ledegem B kunnen de groenhemden hun ranking nog verbeteren.

Zondag speelt Marke op eigen veld tegen Ledegem B. Maar of dat een voordeel is? “Met een terrein dat er erbarmelijk bijligt, is het geen cadeau”, zegt kapitein Sybren Schotte. “Niet toevallig haalden we al meer punten op verplaatsing. Ons veld heeft er nog nooit goed bijgelegen, maar de droge zomer heeft het alleen maar erger gemaakt. Ledegem, dat zijn thuisduels op kunstgras speelt, zal grote ogen trekken bij de opwarming. De bal in één tijd spelen, is bijna onmogelijk. Het leder maakte de gekste capriolen. Eenmaal in de week trainen we op het kunstgras van de Lange Munte. Het is een hele verademing. We staan er te watertanden en willen er het liefst onze thuiswedstrijden afwerken.”

“Dat we om de haverklap de ploeg moeten door elkaar gooien wegens blessures heeft veel te maken met de staat van ons veld. Zelf ben ik onlangs twee weken buiten strijd geweest met een rugletsel. Iedere week moet onze coach schuiven. Nooit kunnen we twee weken na elkaar met dezelfde elf aan de aftrap komen. Dat werkt de automatismen niet in de hand.”

Pieterjan Soenen, Jonas D’Halluin en Kenny Wyffels waren geschorst. (Fonzie)

E. Kuurne 2-3 FC Marke

Marke: Vandenbroucke, Deré, Levecque, Lauwers, Huysentruyt, Schotte, Verfaille (79′ Haghedooren), Vantieghem, Soenen (26′ Matam), Vervisch (74′ Dekimpe), Beeuwsaert.

Doelpunten: 42′ Terryn 1-0, 51′ Levecque 1-1, 70′ Parmentier 2-1, 73′ en 83′ Beeuwsaert 2-2 en 2-3.

Zondag 3 december om 15 uur: FC Marke Olympic Ledegem B.