SW Harelbeke zet na pauze scheve situatie recht tegen Ronse

Doelman Pieter Merlier pakte bij een 1-1-tussenstand een strafschop. (Foto Bart)

De vierdeklasser behaalt zo zes op zes en lijkt zijn dipje naar de vergeethoek te hebben gespeeld.

In een gelijkopgaande eerste helft dreigde SW Harelbeke vooral van op stilstaande fases, maar scoren lukte niet. Integendeel, het waren de bezoekers die de score openden. De 0-1 was ook de ruststand. Na de pauze kon de thuisploeg meer doen met haar veelvuldig balbezit. Vrij snel scoorde Timothy Van de Wouwer de gelijkmaker. Luttele minuten later kreeg Ronse dé kans om van op de stip een tweede keer op voorsprong te komen, maar Pieter Merlier pakte de elfmeter.

SW Harelbeke wou meer en ging op zoek naar de voorsprong. Het slaagde daar ook in via Gianny Vanhaecke. Bij Ronse gingen de kopjes naar beneden en de bezoekers kregen het ook op fysiek vlak almaar lastiger. Harelbeke domineerde en Descheemaecker zette de 3-1-eindstand op het bord. SW Harelbeke komt door deze zege naast het leidersduo Dikkelvenne-Westhoek, dat echter zondagmiddag nog moet spelen. (CDW)