SW Harelbeke wordt veroordeeld voor aandeel in omkoopaffaire en moet degraderen

De ontgoocheling is groot bij iedereen die betrokken is bij SW Harelbeke. © Foto Bart
Redactie KW

SW Harelbeke krijgt in de vermeende omkoopaffaire met ex-doelman van Ingelmunster Bram Paepe de zwaarst mogelijke straf.

Onmiddellijke degradatie naar eerste provinciale, een boete van 1.500 euro en het nieuwe seizoen starten met min 12 punten. Dat is de uitspraak die de Voetbalbond heeft gedaan in de bewuste affaire waarbij Laurens Monteyne gepoogd zou hebben de doelman van OMS Ingelmunster, Bram Paepe, om te kopen. “Dit kan gewoon niet”, zegt ondervoorzitter Christophe Rommens. “Wij werden als club pas vorige week een eerste keer gehoord in een affaire waar wij niks mee te maken hebben en dan krijg je zo’n uitspraak. Ongelooflijk. De motivatie blijkt een print screen te zijn waarop Laurens Monteyne gesitueerd staat als lid van onze sportieve cel. Maar toen hij Bram Paepe de bewuste sms’jes stuurde – de feiten dateren al van eind vorig jaar – speelde hij wel cavalier seul. En dat heeft hij zelf toegegeven aan de mensen van de bond. Nee, dit laten wij niet zo, we gaan zeker in beroep.”

SW Harelbeke speelt momenteel de eindronde voor promotie naar derde nationale. Het won daarin vorig weekend zijn eerste duel tegen Pelt en moet zondag naar Hamoir. Die wedstrijd gaat voorlopig gewoon door. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier