SW Harelbeke wint topper van Knokke

Jens Noppe (midden) probeert tussen Kyliaan Butsraen (links) en Tobin Stroo (rechts) te glippen. © Foto Bart
Redactie KW

SW Harelbeke heeft een optie genomen op een plaats bij de eerste drie en de bijhorende promotie naar de nieuwe tweede amateurliga. Het klopte Knokke met 2-1.

Pech voor de bezoekers toen Savaete al na achttien minuten geblesseerd naar de kant moest. In een gelijk opgaande eerste helft, op een steeds zwaarder wordend veld, brak de match open kort voor het halfuur. Eerst werd een doorschietende corner van Cobbaert door een Harelbeekse verdediger in eigen doel gedevieerd. Een ongelukkig moment dus voor de thuisploeg, die drie minuten later terugsloeg. Een assist van Meerschman werd door Vanhaecke overgenomen. Het lage schot van de Oostendenaar, die niet bijtekent bij Harelbeke, verdween door de handen van doelman Paepe in doel. Kort voor de rust had thuiskeeper Merlier ook al moeite met de gladde bal, maar het schot van Butsraen werd toch gepareerd in twee keer. Kort voor de rust redde Merlier dan wel erg knap een vrijschop van Van Moeffaert. Na de pauze schoot Vanneste een vrijschop tegen de lat en besloot Romont na een pass van Vanhaecke onhandig naast. De 2-1 kwam er toch. Paepe kreeg een voorzet van Romont niet onder controle en via een paar tussenstations schoof Notebaert beheerst de winnende treffer tegen de touwen. Van De Wouwer liet de 3-1 nog liggen maar hoefde zich dat niet meer te beklagen. Knokke kan zondag Zele en Berlare tot op één punt zien naderen, Harelbeke is voor minstens één dag leider in bevordering A.

SW Harelbeke: Merlier, Noppe, Romont (74′ Vlieghe), Vercouter, Vanhaecke (90′ Geldhof), Meerschman, Doornaert, Notebaert, De Loof, Vanneste, Van De Wouwer (85′ Descheemaecker).

Knokke: Paepe, Vanraefelghem, Cobbaert, Waeghe, Savaete (18′ Neve), Stroo (67′ Demouge), Van De Water, Butsraen, Van Moeffaert, Persoons, Vervaeke.

Doelpunten: 24′ own-goal 0-1, 27′ Vanhaecke 1-1, 62′ Notebaert 2-1.

Geel: Doornaert (Har), Vanraefelghem en Persoons (Kno)

(MCH – foto Bart)