SW Harelbeke wint op een diefje bij Westhoek

Joachim Vercouter van Harelbeke met de tackle op Bart Winnock van Westhoek. © VDB
Redactie KW

Bij de VK Westhoek klopte alles tot in de puntjes. De ploeg speelde met inzet en enthousiasme. SW Harelbeke had welgeteld aan één kans genoeg om de wedstrijd te winnen.

Tijdens het aanvangskwartier was de wedstrijd vrij evenwichtig en Van De Wouwer was met een kopbal dicht bij een doelpunt, maar invallersdoelman Scherpereel reageerde alert. Ampe had zich tijdens de opwarming geblesseerd en werd vervangen door de 19-jarige Scherpereel die voor de rest uitstekend keepte. Veel werk kreeg hij evenwel niet op te knappen want Harelbeke voetbalde in de eerste helft geen enkele kans meer bij elkaar. Het liet de thuisploeg komen en speculeerde op de counter. In de 16de minuut stuurde Wittesaele Staelens alleen op doelman Merlier af. Staelens trapte de bal op Merlier. In de 25ste minuut zette Wittesaele doelman Merlier opnieuw aan het werk door in de draai naar de dichtste paal te mikken. Een minuut later knutselde de thuisploeg een collectieve aanval in elkaar met Wittesale als eindstation die opnieuw Merlier op zijn weg vond. Op het half uur had Wittesaele een mooie beweging in huis maar Staelens trapte zijn voorziet in één tijd hoog over. Kort na het half uur keerde Merlier opnieuw een bal van Staelens na een voorzet van Euvrard. Net voor de rust trapte Euvrard en vrijschop naar Winnock die keihard in de handen van de bezoekende doelman besloot.

Kans en doelpunt

VK Westhoek kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en ging op zoek naar het verdiende doelpunt. In de 50ste minuut nam Staelens een vrijschop en stuurde Wittesaele alleen op doelman Merlier af. Witetsaele verkeek onbegrijpelijk de open kans door de bal nog tegen doelman Himpe te trappen. De goed gevolgde Euvrard trapte de bal vanuit een heel scherpe hoek in het zijnet. In de 72ste minuut dribbelde Wittesaele zich vrij in de grote rechthoek maar aarzelde te lang om af te drukken en zag zijn schot afgeblokt. Wat mocht gevreesd worden, gebeurde in de 77′ toen Noppe van ver de bal hard tegen de deklat schoot en de goedgevolgde Syx, die tot dan toe niet in het stuk was voorgekomen, de bal rustig kon binnenkoppen. De thuisploeg zette nadien nog alles op alles maar bleef met lege handen achter. VK Westhoek had de West-Vlaamse derby nooit mogen verliezen maar liet keer op keer de kansen liggen om aanspraak te kunnen maken op een thuiszege.

VK Westhoek: Scherpereel, Euvrard, Maertens, Van Fleteren, Wille, Winnock, Dutoit (59′ Robaeys), Jordi, Staelens (75′ Feys), Wittesaele, Van Den Bergh.

SW Harelbeke: Merlier, Claeys, Noppe, Romont (65′ Vercouter), Syx, Vanhaecke, Meerschman, Notebaert (83′ Vlieghe), De Loof, Vanneste, Van De Wouwer (85′ De Scheemaecker).

Doelpunt: 77′ Syx (0-1)

Gele kaarten: VK Westhoek: Maertens en Staelens.

Rode kaart: SW Harelbeke: Noppe (tweemaal geel).

(dvdb – foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier