SW Harelbeke pakt de drie punten in een matige derby

Timothy Van De Wouwer bracht Harelbeke op voorsprong. © VDB

Harelbeke heeft de derby tegen Ingelmunster gewonnen met 0-2.

Veel volk voor de geladen derby in het Brigandstadion. Een schietkans in de 5de minuut voor de Ratten, net over doel. De eerste 10 minuten gaat de wedstrijd goed op en af. Een keihard schot in de 11′ van Romont en een goeie redding van Dannel is nodig. Het is vooral Harelbeke dat de eerste 4 doelkansen afdwingt. In de 18de minuut toch een goeie pas van Omari op Laleman die besluit op de keeper.

Vijf minuten later opnieuw Ingelmunster. een schitterende voorzet belandt bij Geryl maar ook hij vindt de keeper op zijn weg. Zonder doelgevaar gaat het spel goed heen en weer met een grote foutenlast door beide ploegen en enkele gele kaarten. Beide ploegen halen elk een kwartier de bovenhand. Het laatste kwartier in de eerste helft was een maat voor niets.

Na de koffiepauze, in de 49ste minuut een mooi opgezette aanval van Harelbeke, een voorzet listig doorgelaten voor een vrijstaande Van De Wouwer die maar binnen te leggen heeft. De 0-1 is een feit.

Fout Verzele

In de 58ste minuut een schitterende doorsteekpas op Delannoy, die een schot aflevert en in hoekschop geduwd door Merlier. Hoekschop met een goeie kans voor Ingelmunster in het pak, die op de knie stuit van Laleman op de doellijn en zonder verder doelgevaar.

Na twintig minuten voetbal zonder echt doelgevaar is daar opnieuw Harelbeke. Door een foute terugspeelbal van Verzele, was de keeper kansloos en Vanhaecke had maar binnen te duwen. 0-2 voor de Ratten. Ingelmunster dat te weinig echte doelkansen kon creëren en telkens net niet, doet vragen rijzen bij OMS. Het niet kunnen scoren en de vele laatste slechte passes deden opnieuw Ingelmunster de das om. Franky Dekenne, de pas nieuw aangestelde trainer heeft dus nog veel werk aan de winkel.

Doelpunten : 49′ Van De Wouwer (0-1) en 82′ : Vanhaecke (0-2)