SW Harelbeke krijgt oplawaai in Berlare

Trainer Didier Degomme en zijn troepen gingen kopje onder in Berlare. © VDB

Het nummer twee uit bevordering A verloor met 3-0, waardoor straks een hergroepering dreigt.

SW Harelbeke begon zwak aan de wedstrijd en had binnen de 30 seconden al op achterstand kunnen staan, maar de kopbal ging naast. Het bleek slechts uitstel, want na 10 minuten prijkte de 1-0 al op het scorebord. De bezoekers uit Harelbeke schoten daarna wakker, maar meer dan alleen wat balbezit leverde dat niet meteen op. Een poging van Valentin Romont tegen de kruising bleek uiteindelijk de beste kans vanwege de bezoekers.

Na de pauze parkeerden de bezoekers op de helft van Berlare, maar dat leverde opnieuw geen groot doelgevaar op. Halverwege de tweede helft staken de thuisspelers de eerste keer de neus aan het venster en het was ook meteen raak (2-0). De bezoekers namen daarna wat risico, maar een goal behoorde eigenlijk niet meer tot de mogelijkheden. Het werd integendeel 3-0. Eerst redde Merlier nog oog in oog met Munyaneza, maar de daaropvolgende corner was het toch raak. Harelbeke mist zo de kans om over Dikkelvenne naar de eerste plaats te springen en kan zondagmiddag door zowel Westhoek (in de topper tegen Dikkelvenne) als Knokke bijgebeend worden op die tweede plaats. (CDW)