SVV Damme en Knokke houden het op 1-1-gelijkspel

We zien een spurtduel tussen Simon Savaete (rechts) en Cedric Simoens (links). © VDB
Redactie KW

Zondagmiddag deelden SVV Damme en Knokke FC de punten.

SVV Damme, dat voorlaatste staat in de stand, stond voor een moeilijke opdracht tegen streekgenoot Knokke. Bij de ploeg van trainer Yves Van Borm loopt het immers op wieltjes: het pakte de jongste weken 9 op 9 en stond dan ook op een knappe derde plaats.

Dat weerspiegelde zich ook in de beginfase op het veld, want de bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong via Simon Savaete, die zijn zesde van het seizoen nette. Dan denk je dat het een simpele overwinning zal worden voor de ploeg uit de hoogste regionen van het klassement, maar niks was minder waar. Damme zorgde ervoor dat de bezoekers niet verder konden uitlopen en in de slotfase kwam het zelfs nog langszij. De ingevallen Wouter De Jonckheere zette vanop de stip de 1-1-eindcijfers op het bord.

SVV Damme – Knokke FC 1-1.

Damme: Dhondt, Moeyersons (87′ Van Kerschaver), Simoens (70′ De Jonckheere), Huyghe, Bleyaert (78′ Morina), El Baouazzaoui, Van Hee, Voordecker, Lauwers, Van Loo, Vandenbussche.

Knokke: Paepe, Vanraefelghem, Cobbaert, Waeghe, Neve (68′ Stroo), Maljers, Savaete, Van De Water, Van Walle, Persoons (68′ Van Moeffaert), Vervaeke.

Doelpunten: 3′ Savaete 0-1, 89′ De Jonckheere 1-1 (pen.).