Sven Kums wint Gouden Schoen

© BELGA
Redactie KW

De draaischijf van landskampioen en competitieleider AA Gent kreeg 345 punten en haalde het in de verkiezing met grote voorsprong van zijn ploegmaats Laurent Depoitre (179) en Danijel Milicevic (143).

Sven Kums is woensdagavond in Lint verkozen tot laureaat van de 62e editie van de Gouden Schoen. Gent-aanvoerder Kums kreeg de trofee van eerste minister Charles Michel (MR) en bondscoach Marc Wilmots. Op de erelijst volgt hij Anderlecht-middenvelder Dennis Praet op. Voor de Gentenaars is het officieel nog maar de tweede Gouden Schoen in de clubgeschiedenis, na Roland Storme in 1958. Mbark Boussoufa ontving de Gouden Schoen 2006 negen jaar geleden als speler van Anderlecht, maar legde de basis voor zijn trofee als speler van AA Gent in de terugronde van het vorige seizoen. Officieel is dat dus mede een trofee voor paars-wit, maar ook de Gentenaars hadden er een belangrijk aandeel in. De voorbije jaren pakte Anderlecht liefst vier Gouden Schoenen in vijf jaar tijd, voor Club Brugge is het al van 2002 met Timmy Simons geleden. De laatste trofee voor een Standard-speler dateert al van 2009. Toen ging de Serviër Milan Jovanovic met het kleinood aan de haal.

AA Gent werd woensdagavond dus de grote slokop op het gala van de Gouden Schoen, met prijzen voor Hein Vanhaezebrouck (beste coach), Matz Sels (beste doelman), de Deen Nicklas Pedersen (mooiste doelpunt) en een volledig Gentse top drie in de eindstand. Brecht Dejaeghere eindigde als eerste West-Vlaming op een knappe vijfde plaats.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier