SV Van Eeghem staat op een zucht van de titel

Boven van links naar rechts : Aaron Vanhauwaert, Joeri Bleyaerti, Gianni Deman, Kevin Devisscher, Louis Vanslambroucx, Flor Pyfferoen, Dave Vangampelaere, Debaets Kenneth, Ronny Vanhauwaert, Wouter Dedeyne, Paul Casteleyn. Onder van links naar rechts Miquel Debaets, Maxim Spruytte, Robin Ackaert, Thibault Velghe, Mathias Vandekinderen, Joeri Desmet, Matthias Degrande, en Kevin Meulemeester.
Redactie KW

SV Van Eeghem kan de titel pakken in de derde reeks van Amateursport. Als het zaterdag niet verliest van eerste achtervolger FC Giovanni, is de titel een feit.

“Ik ben hier al drie jaar coach ben”, vertelt trainer Gianni Deman. “Het ploegbestuur heeft het mij gevraagd en ik heb niet getwijfeld. We zijn begonnen met twee trainers maar momenteel sta ik er alleen voor. Maar de titel wenkt, we hebben nog geen enkele match verloren. Het is jammer dat we vorig jaar degradeerden door een verschil in doelpunten. Maar het zou al erg slecht moeten gaan, mochten we nu geen kampioen worden en terugkeren.”

“Voor volgend seizoen hebben we al één aanwinst en er zullen wellicht nog enkele jongens bijkomen. Jammer dat Joeri Desmet niet wil meegaan naar de tweede afdeling, hij wil liever in derde blijven spelen.”

“Ons doel is het hele seizoen uitspelen zonder één verliesbeurt. We zijn er al op gebrand om tegen FC Giovanni te spelen. De samenhang is wellicht ons sterkste punt. Het zijn allemaal vrienden, die mekaar naar hier hebben gebracht en waarvan ik een ploeg probeer te smeden.”

SV Van Eeghem won dit seizoen al 17 van zijn 17 matchen. De ploeg uit Ruddervoorde heeft aan twee punten in zijn resterende vier matchen genoeg om de titel te vieren. Zaterdag kan het al feest zijn tegen eerste achtervolger Giovanni in eigen huis. Giovanni staat acht punten achter maar speelt nog maar drie matchen. Zelfs met een drawtje is SV Van Eeghem dus zeker van de titel.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier