SV Roeselare wint met 0-1 bij WS Bruxelles

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Di Lallo scoorde het enige en winnende doelpunt na 55 minuten.

Borry kwam in de plaats van de geschorste Euvrard, Mbuba kreeg de voorkeur op Sarrazyn. De wedstrijd begon met een grote kans voor Van Tornhout, maar hij mikte naast. Aan de overkant moest Lentz een poging van Zorbo in corner werken. Onmiddellijk gevaar langs beide kanten dus.

Het spel ging goed op en neer en Lentz moest een pegel van Fabris uit de winkelhaak zweven. De KSVR-aanvallers van hun kant liepen geregeld in de buitenspelval. Na een misser in de thuisverdediging kreeg De Rechter een kans, maar hij kreeg de bal niet deftig onder controle. Op aangeven van Di Lallo moest Mbuba de 0-1 scoren, maar hij besloot toch nog op doelman Viviani. Aan de overzijde knalde Zorbo van ver op de paal.

De volgende kans was weer voor KSVR: aan de tweede paal werkte Mbuba een assist van de Rechter over het doel. Vlak voor die rust pakte thuisspeler Hatchi zijn tweede gele kaart, zodat KSVR het een volledige tweede helft tegen tien man mocht opnemen.

Wit-zwart wilde die numerieke meerderheid uitbuiten en begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Op een lage corner mikte Van Tornhout over. Op een snelle Roeselaarse counter na een vrijschop voor de thuisploeg lukte het plots toch: Mbuba kruiste tot Anthony Di Lallo, die Viviani het nakijken gaf. Ei zo na kopte Obin op hoekschop een vlugge gelijkmaker binnen, maar de bal zeilde over. Aan de overzijde pegelde De Rechter op de vuisten van Viviani.

KSVR verzuimde om de klus af te maken en de tien thuisspelers togen toch nog ten aanval. Zonder veel overleg, maar wel met enkele gevaarlijke standjes voor het doel van Lentz. De tijd tikte dit keer weg in het Roeselaarse voordeel. Op aangeven van De Rechter miste de pas ingevallen Delannoy een uitgelezen kans op de 0-2 en de definitieve beslissing, zodat het spannend bleef. Ook De Rechter miste nog, maar de belangrijke driepunter kwam niet meer in gevaar.