SV Kortrijk (3C) stelt maar liefst 18 nieuwe gezichten voor

De aanwezige nieuwkomers op de ploegvoorstelling van SV Kortrijk met staand v.l.n.r. Ibe Vanneste, Birger Vanneste, Laurens Vanden Bulcke, Brent Schouttetens, Youssef Machkour, Thibeau Herreman, T1 Davy Vercruysse, Robbe Janart, Kevin Putman en Thomas Leman. Zittend v.l.n.r. Kaleb Hundura, Walid Berrehail, Emile Clarysse, Jari Vermaut, voorzitter Rik Calu en keepertrainer T3 José Ottevaere. © GH
Redactie KW

Na de elfde plaats van vorig seizoen en een rist vertrekkende kernspelers erbovenop was de opdracht voor SV Kortrijk duidelijk: er moest versterking gezocht worden.

Met een nieuwe T1 en liefst 18 nieuwkomers is de eerste opdracht alvast met verve volbracht. Gullegem is met vier spelers de grootste leverancier, WS Lauwe en RC Bissegem leveren elk drie spelers af.

“Vooral een nieuwe start”

Jari Vermaut (20) komt over van RC Bissegem. “KSV heeft heel veel nieuwe spelers aangetrokken en daar wou ik zeker bij zijn”, reageert hij. “Ik hoop dit seizoen wat meer potten te kunnen breken en nog meer speelkansen te krijgen dan vorig seizoen het geval was bij Bissegem. Het is vooral een nieuwe start. Ik wil met KSV sowieso de eindronde halen, iets wat ons vorig seizoen niet lukte. Als diepe spits moet ik zoveel mogelijk zien op te brengen voor de ploeg”, besluit de student houtbewerking.

Walid Berrehail (21) ruilt FC Gullegem voor KSV. “Ik ken hier veel mensen, dat is ook de belangrijkste reden waarom ik getekend heb bij Kortrijk. Ik weet dat er veel kwaliteitsvolle spelers in de groep zitten en ook de sfeer doet het beste verhopen.”

Caesens kapitein

Walid is een oude bekende op KSV. “Ik speelde hier al van de U14 tot de U17, waarna ik naar Harelbeke vertrok. Toen ik hoorde dat Davy Vercruysse de nieuwe T1 zou worden, heb ik niet getwijfeld. Mijn doel is om zoveel mogelijk assists te geven en goals te maken. Voor de ploeg wens ik dat we kampioen worden en bovenal dat we heel goed overeenkomen”, aldus de nieuwe Kortrijkse flankaanvaller.

Christophe Caesens is al enkele jaren in dienst en nam zijn ploeg ook tijdens het moeilijke voorbije seizoen op sleeptouw. Zijn ijver en ingesteldheid worden beloond, want hij mag tijdens het seizoen 2017-2018 de aanvoerdersband dragen.

(GH)

Het volledige transferoverzicht vind je deze week in onze krant.