SV Bredene start met B-ploeg in vierde provinciale

Redactie KW

Onafhankelijk van het feit of SV Bredene, nu in tweede provinciale A, straks promoveert of niet promoveert naar eerste provinciale, heeft de club al de beslissing genomen om volgend seizoen met een tweede ploeg in vierde provinciale aan te treden.

“De besprekingen met de voetbalbond zijn rond en we zien niets dan voordelen voor onze club”, zegt SVB-voorzitter Gregorio Salhi. “Na het verdwijnen van Hoger Op Oostende, VG Oostende en GS Middelkerke kennen we een enorme toevloed van spelers. We spelen nu met 21 jeugdploegen, twee belofteploegen en één eerste elftal in competitie. De club barst werkelijk uit zijn voegen. Uiteraard loopt er ook heel wat talent bij en om deze jongens de kans te geven om door te groeien en te bloeien, starten we volgend seizoen met onze beloften in vierde provinciale. Ze zullen ongetwijfeld meer bijleren dan bij de jeugd.”

“Uiteraard is dat ook in ons voordeel”, vervolgt de voorzitter. “We zullen meer eigen jeugdspelers kunnen klaarstomen voor onze A-kern. Financieel kan het ook een voordeel zijn, want onze kantine zal elk weekend, op zaterdag of zondag, kunnen draaien. Oud-SVB-speler Wesley Deschacht, die nu al succesvol werkt met de beloften, heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om de B-ploeg in goede banen te leiden. SV Bredene heeft het moeilijk gehad, maar de club leeft meer dan ooit. De toekomst oogt veelbelovend!”

(FRO)