Supporters KSV Roeselare niet te spreken over ontvangst in stadion van Antwerp

De 'tribune' voor de bezoekende supporters op de Bosuil. © koningvoetbal.be
Redactie KW

De bezoekende aanhang van KSVR moest plaatsnemen in wat ze zelf als een soort ‘zoo’ omschreven. Bij Royal Antwerp FC zijn ze zich bewust van de weinig comfortabele tribune, die sowieso maar tijdelijk is.

The Great Old mag onder Decuyper dan weer swingen als nooit tevoren, de Bosuil blijft vooralsnog een relict uit een ver en nog roemrijker verleden. Nu de successen voor stamnummer 1 terug zijn, is de achterban dat ook nog meer dan vroeger, en ook voor de bezoekende ploeg is het opnieuw een uitdaging om ‘op den Antwerp’ te gaan spelen. Met heel wat meereizende supporters tot gevolg.

Ook KSV Roeselare was met een ruime schare supporters naar Antwerpen getrokken, maar de fans van zwart-wit werden er op de begane grond in een met hoge hekken omheind hok gedropt. Zeer tot hun ongenoegen, want bovendien zaten er ook nog eens enkel en alleen Antwerpsupporters in het vak boven hen. RAFC probeerde het brandje te blussen met een gratis drankbon, maar daar namen de Roeselare-supporters geen vrede mee. Ze noemden de omstandigheden ronduit mensonwaardig.

Bij Antwerp zijn ze zich bewust dat dit niet de ideale situatie was, maar heet het dat de nieuwe bezoekerstribune zich momenteel in een overgangsfase bevindt. De hekken moeten in de toekomst een stuk lager worden en de tribune moet drie niveaus krijgen, zodat elke bezoekende supporter ook deftig het volledige speelveld kan zien. Dat was het voorbije weekend niet het geval voor de supporters van Roeselare, die hun ploeg bovendien ook nog eens met 2-0 zagen verliezen.