Supporter Alexander Boi aan de beterhand na zwaar ongeval: “Hij zal Cercle in eerste klasse zien”

Redactie KW

Alexander Boi, de 39-jarige Cercle-supporter die eind januari na een wedstrijd voor zijn deur werd aangereden, volgde de titelmatch in zijn ziekenhuisbed. Met een groen-zwarte sjaal keek hij op de laptop. “Maar de tweede helft viel hij in slaap”, zegt zijn vrouw.

Al wat groen-zwart is in Brugge is in feeststemming. Maar bij de familie Boi is dat nog nét iets meer. Daar hebben ze dan ook meer dan enkel de titel van Cercle Brugge te vieren. Alexander Boi, fervent Cercle-supporter en broer van club-coryfee Frederik, is namelijk aan de beterhand. De 39-jarige vader van vier werd eind januari door een wagen opgeschept vlak voor zijn deur in de Doornstraat in Sint-Andries. “Het is een klein wonder, maar hij zal Cercle volgend seizoen in eerste klasse kunnen zien“, zegt zijn vrouw Shirley Vandendriessche.

De dokters gaven hem aanvankelijk nog tien procent kans om wakker te worden

Alexander was die bewuste zaterdagavond te voet op weg naar huis na een wedstrijd van Cercle. Bij het oversteken van de straat werd hij door een wagen opgeschept. Hij kwam lelijk ten val en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “De dokters gaven hem aanvankelijk nog tien procent kans om wakker te worden”, zegt Shirley.

Maar enkele weken later gaat het heel wat beter met Alexander. Hij werd gisteren nog eens geopereerd en mag eind deze week wellicht naar een gewone ziekenhuiskamer. Een hele opluchting voor Shirley en de familie. “We wisten eerst niet of hij nog zou wakker worden”, zegt ze. “Daarna bleef het onduidelijk hóe hij zou wakker worden. Maar ondertussen is hij weer wakker en kan hij spreken. Hij herkent iedereen, maar is soms wel nog wat verward.”

Shirley bracht haar laptop zaterdagavond naar het ziekenhuis zodat Alexander de titelmatch van zijn Cercle Brugge kon volgen. Met een groen-zwarte sjaal installeerde ze hem in zijn ziekenhuisbed. Alexander keek de ganse eerste helft aandacht, maar viel daarna in slaap. “Toen hij wakker werd hebben de verpleegsters hem het goeie nieuws verteld. De eerste helft was de beste en die heeft hij gezien”, zegt Shirley. “Hij is uiteraard heel tevreden. Er wacht hem een lange revalidatie, maar hij is vastberaden om naar Cercle te gaan kijken in eerste klasse.”

Fijn detail: nadien kreeg Alexander ook de beelden van de wedstrijd zelf te zien. Shirley vroeg hem wat hij van de penalty dacht die Cercle uiteindelijk de overwinning bezorgde. “Dat vond hij geen penalty. Maar dat maakte hem op zich wel maar weinig uit”, zegt Shirley met een lach.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier