Superieur Mandel United laat zich ringeloren op de counter

Mandel united is er niet in geslaagd om een vijfde overwinning op rij binnen te halen. Het werd 1-2 tegen Sint-Niklaas.

Nochtans zag het er in de beginfase niet daar uit dat de thuisploeg in het zand zou bijten. De thuisploeg nam een furieuze start maar tegen de gang van het spel in werd het al op de 9de minuut op achterstand gezet na een knappe counter van de bezoekers afgerond door Kristof Verspeeten. Mandel United was niet aangeslagen en reageerde meteen met agressief aanvalsspel. Die inzet werd meteen ook beloond want op minuut 13′ stonden de bordjes al in evenwicht via Lorthiois.

Meteen na dit spannende eerste kwartier viel de match in zijn plooi en leken beide ploegen op hun adem te hebben getrapt. Het spel werd zeer matig, het tempo zakte zienderogen en alles bleef beperkt tot wat middenveldspel weliswaar met licht overwicht van de thuisploeg. De Brigands kregen nog een paar kansen maar de afwerking was zwak en ondermaats zodat de rust werd ingegaan bijeen billijk gelijkspel 1-1.

Meteen na de koffie alweer veel druk van de thuisploeg die voelde dat er wat meer inzat maar de kansen die kwamen werden ondermaats afgewerkt. De doorgevoerde wissels brachten geen soelaas en niettegenstaande de thuisploeg veldoverwicht had konden Clyncke en Wateng zich niet doorzetten. Op de 82ste minuut kregen de Brigands het deksel op de neus. Op een heel schaarse counter van de bezoekers kon Aerts de eindstand vastleggen op 1-2. In de slotfase werd Opbrouck nog bedacht met rood zodat Mandel United de wedstrijd besloot met tien man.