Studie haalt nieuw nationaal voetbalstadion van Ghelamco onderuit

Redactie KW

Volgens de studie zou een renovatie van het huidige stadion een pak goedkoper uitkomen, een piste die aanvankelijk van tafel werd geveegd.

E

en gloednieuw nationaal voetbalstadion bouwen op parking C van de Heizel: dat leek lange tijd de enige optie. Het huidige Koning Boudewijnstadion is immers hopeloos verouderd en een verbouwing zou geen optie zijn. Maar een hypergedetailleerde nieuwe studie maakt die laatste bewering nu met de grond gelijk, schrijft Het Nieuwsblad vrijdag. Een renovatie van het Koning Boudewijnstadion is niet alleen haalbaarder dan het oorspronkelijke plan, het is nog goedkoper ook.

Toch wil Brussels schepen van Sport Alain Courtois niet weten van de nieuwe studie. Hij houdt voet bij stuk: “In 2020 wordt het bestaande stadion afgebroken. Er is geen plan B”.

Eerder deze week werd beslist dat de stad Brussel de onderhandelingen met het consortium BAM-Ghelamco voortzet voor de bouw van een Nationaal Stadion op Parking C van de Heizel. BAM-Ghelamco was op 19 maart uit drie kandidaten gekozen als voorkeurskandidaat voor het project. Het stadsbestuur hoopt ‘zo snel mogelijk tot een globaal akkoord te komen.

Het stadsbestuur had een soort proeftijd van acht weken voorzien om een aantal zaken uit te klaren alvorens het zou beslissen of het al dan niet zou verdergaan met BAM-Ghelamco. Dinsdag had de stad een vergadering met het consortium. “Na afloop heeft de stad Brussel vastgesteld dat de onderhandelingen met de ‘voorkeurskandidaat’ kunnen worden verdergezet in een positief en constructief klimaat”, klinkt het in een mededeling die het kabinet van burgemeester Yvan Mayeur verspreidde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier