Studax Bissegem sneuvelt in halve finale beker van België

De Bissegemnaren gingen op het veld van Polonia Bosvoorde met 3-2 onderuit.

De studax van Bissegem stonden voor het derde jaar op rij in de halve finale, maar net als vorig jaar is dat het eindpunt geworden. Tegen Polonia Bosvoorde, met ex-eersteklasser Isaias in de rangen, kwamen de Bissegemnaren wel snel 0-2 voor via Sorin Radulescu en Kristof Denijs. De zaak leek onder controle maar toen de scheidsrechter Polonia een lichte penalty toekende, gingen de thuisspelers er weer in geloven. Tot kansen leidde dat in de eerste helft niet meer, Bissegem kreeg er op het einde wel nog een, maar de plaatselijke doelman had een uitstekende redding in huis op het schot van Sorin Radulescu. Halfweg stond het 1-2.

Tweede helft

Na de pauze bleef de partij in evenwicht, maar op het kwartier stelde de thuisploeg gelijk toen hun snelle spits alleen op doelman Brecht Santelé af mocht gaan. Hij faalde niet. De partij leek op een gelijkspel te eindigen, maar enkele minuten voor affluiten werd de Bissegemse defensie opnieuw op snelheid gepakt: 3-2. Het bezoekende slotoffensief leverde nog twee uitstekende kansen op, maar de doelman van Polonia behoedde zijn team voor de gelijkmaker.