Sterke tweede helft bezorgt Brigands ruime 3-0 overwinning tegen Harelbeke

Niettegenstaande een snijdende noordoosterwind bij vriestemperaturen was de opkomst voor de geladen derby tussen Mandel United en Harelbeke meer dan behoorlijk. Echte voetballiefhebbers mochten zich verwachten aan pittige duels op het scherpst van de snee, maar dat alles viel wel een beetje tegen.

Het eerste half uur was wel voor de bezoekers die zeker de betere ploeg waren en ook de betere kansen konden versieren, maar na het half uur nam de thuisploeg de match in handen om uiteindelijk in de tweede helft uit te pakken met heel veel overwicht. Al heel vroeg in de wedstrijd pakte thuisdoelman Laleman uit met een wondersafe en kon hij de thuisploeg behoeden van een vroege achterstand, maar daarmee was ook alles gezegd: daarna kwamen de bezoekers er nog nauwelijks aan te pas.

Op het half uur probeerde Lorthiois het met een afstandsschot maar doelman Degrendel liet zich niet verrassen. Even voorbij het half uur was het wel raak toen de opgerukte Opbrouck vanop links keihard uithaalde en bezoekend doelman Degrendel geen schijn van kans gaf. Pal voor de rust kreeg de thuisploeg nog een vrijschop na rood voor Jens Noppe van Harelbeke. Lorthiois zette de vrijschop feilloos om zodat de Brigands de kleedkamers mochten opzoeken bij een 2-0. De tweede helft was een maat voor niets. Met een man minder kwam Harelbeke er helemaal niet meer aan te pas. De thuisploeg combineerde naar hartenlust en de ene kans na de andere volgde zich op. Op minuut 53 mocht Geryl op aangeven van Clyncke in de rebound de 3-0 vastleggen. Meteen was de vijfde overwinning op rij voor Mandel United een feit en blijft het in de top vijf van de rangschikking.