Sterk Winkel Sport klopt weinig efficiënt KRC Harelbeke

Vincent Bostoen (L) draait zich voorbij Viktor Notebaert (R) © VDB

Het streekduel tussen KRC Harelbeke en Winkel Sport eindigde op een ruime 1-4-overwinning voor de bezoekers. In een evenwichtige eerste helft wiste Winkel de vroege 1-0-voorsprong van Harelbeke uit. Na de pauze toonden de bezoekers zich duidelijk sterker en Gregory Mahau legde met twee treffers de eindstand vast.

Na 12 minuten voetbal kon de onvermijdelijke Descheemaecker de thuissupporters doen juichen. De Harelbeekse spits werkte de voorzet van Lebsir prima af. Descheemaecker probeerde het kort daarna op kracht, maar Velghe blokte de poging in extremis af. Aan de overzijde was de eerste kans meteen raak. Vanaudenaerde dropte de bal over de defensie en de goed doorgelopen Vandendriessche schoot overhoeks de 1-1 binnen. Winkel ging in twee minuten tijd op en over Harelbeke. De scherp aangesneden vrije trap van Bostoen werd door Vlieghe in eigen doel verlengd.

Gregory Mahau loodste Winkel Sport met twee doelpunten langs KRC Harelbeke.
Gregory Mahau loodste Winkel Sport met twee doelpunten langs KRC Harelbeke.© VDB

Na de pauze was de eerste mogelijkheid opnieuw voor de bezoekers, maar Demets aarzelde net te lang. Harelbeke liet zich niet onbetuigd. Vlieghe vond Descheemaecker die overkopte. Kort daarna mochten de Harelbeekse boeken toe. Van Den Bergh speelde verkeerd in en Mahau profiteerde optimaal. Met een lage schuiver vloerde hij Merlier waardoor Winkel plots leidde met 1-3. In het laatste halfuur kreeg Lutun een boulevard op zijn rechterflank. Na een snelle counter was het dan ook niet toevallig dat net hij de bal panklaar kon leggen voor Mahau, die zorgde voor 1-4. Even later trapte Vanfleteren een identieke mogelijkheid op Merlier. Mahau schoot ook nog eens over. De laatste kansen waren voor Harelbeke. Vlieghe besloot voorlangs en Dhoest raapte de poging van Van Den Bergh op waardoor de score niet meer veranderde.