Staelens geen assistent meer op Moeskroen, maar blijft misschien in andere functie

© BELGA
Redactie KW

Lorenzo Staelens zal zijn rol als assistent-coach bij Excel Moeskroen niet voortzetten. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de voorstelling van de nieuwe coach Mircea Rednic.

“Hij blijft geen assistent”, bevestigde sportief directeur Yuri Selak. “Laurent Demol blijft wel assistent, net zoals Olivier Croes en Jacky Munaron aan boord blijven als respectievelijk physical coach en keeperstrainer.”

“Staelens moet de club van ons niet verlaten. We hebben hem een rol voorgesteld als verbindingsstuk tussen jeugd en het eerste elftal. Die rol bekleedt hij op dit moment ook al, maar zijn takenpakket zou dan uitgebreid worden. We verwachten binnen de twee dagen een antwoord van hem.”

Rednic en Staelens, ooit nog samen òp het veld
Rednic en Staelens, ooit nog samen òp het veld

Selak wilde in zijn betoog de zwarte piet niet doorschuiven naar de ontslagen coach Glen De Boeck. “Ook als bestuur pleiten we schuldig aan deze crisis. Dat geldt ook voor de spelers. Maar we kunnen geen hele selectie vernieuwen en dus werd zoals elders de coach vervangen. We rekenen op Rednic om de selectie een nieuw elan te geven. We kennen de zwaktes van onze selectie, maar we bezitten ook kwaliteiten. Het is aan Rednic om van deze groep een sterk team te maken. Er resten ons nog dertien matchen om ons te redden. Het is niet belangrijk hoe dat gebeurt, maar dát het gebeurt.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier