Sportpetje af voor… Alessio Staelens, die Knokke nieuwe zege bezorgt met twee goals

Alessio Staelens: vier goals in twee matchen. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Alessio Staelens, die met vier goals in twee matchen duidelijk de man in vorm is bij Royal Knokke FC.

En Knokke is duidelijk ook de ploeg in vorm. De kustploeg is na een 25 op 27 ondertussen opgeklommen naar de tweede plaats in tweede amateurklasse, op twee puntjes van leider Sparta Petegem. De troepen van Yves Van Borm mogen misschien wel dromen van meer.

Knokke mag in ieder geval Alessio Staelens bedanken. De laatste twee matchen, telkens op verplaatsing, werden gewonnen met twee doelpunten verschil en – U raad het al – dat waren telkens twee doelpunten van Staelens himself.

Tegen Izegem scoorde de zoon van Lorenzo Staelens nog de enige goals in de 0-2-zege, vorig weekend was Alessio de boeman van zijn ex-club Westhoek. In de tweede helft zorgde de Menenaar met opnieuw twee goals, vier doelpunten dus in twee matchen, voor de kentering. Eerst zorgde hij voor de veilige 0-2-voorsprong, maar toen Westhoek in het slot nog de 1-2 maakte en vol voor het gelijkspel ging, zorgde Staelens kurkdroog voor de 1-3 en zo blijft Knokke meedoen voor de prijzen in tweede amateurklasse. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier