Sporting Keiem nu al zeker van promotie

Sporting Keiem speelt volgend seizoen in derde provinciale. (Foto MG)
Redactie KW

Sporting Keiem moet straks nog de eindrondefinale spelen tegen Merkem Sport, maar promotie naar derde provinciale kan de ploeg uit Keiem niet meer ontglippen.

Na een 0-2-thuisnederlaag uit de heenmatch moest Sporting Keiem alles uit de kast halen op bezoek bij Brielen Sport. De paarshemden zetten echter orde op zaken door in de eerste tien minuten van de wedstrijd al een indrukwekkende 0-3-voorsprong uit te bouwen. Na de pauze kon Brielen Sport een aansluitingstreffer maken, maar in het slot van de wedstrijd nam Sporting Keiem alle twijfels weg door voor de 1-4-eindstand aan te tekenen.

Nu donderdag vindt het eerste luik plaats van de eindrondefinale tussen Sporting Keiem en Merkem Sport, maar deze match heeft voor Keiem geen inzet meer. Paars-wit is immers al zeker van promotie.

Hoe zit dat precies ? Omdat derdeprovincialers KSC Beernem en VVC Oedelem fuseren én omdat eersteprovincialer Langemark een doorstart maakt in vierde provinciale, is er een ruimte voor twee extra stijgers vanuit vierde provinciale. Zelfs als Sporting Keiem het onderspit delft in die eindrondefinale, mag het als tweede best geplaatste finalist al zeker overgaan naar derde provinciale. (BN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier