Sporting Keiem heeft sportieve revanche in topper tegen Dosko Sint-Kruis beet

Timothy Craeye scoorde het tweede Keiemse doelpunt. © MG
Redactie KW

In derde provinciale B stond zondagmiddag – gezien de voorgeschiedenis – een bewogen topper tussen Sporting Keiem en Dosko Sint-Kruis op het programma.

Sporting Keiem en Dosko Sint-Kruis draaien beide bovenin mee in derde B dus was het uitkijken naar de onderlinge confrontatie net voor de winterstop. Een leuke affiche met bovendien een belangrijk extra element: in de heenmatch diende Keiem klacht in omdat de dug-outs van Sint-Kruis niet conform de reglementen waren. Na een lange procedureslag kreeg Dosko uiteindelijk toch de 3 punten, dus was Keiem op sportieve revanche uit.

En die hebben trainer Rik De Pelsmaeker en zijn jongens nu ook beet. De coach vreesde deze week nog voor een afgelasting, maar uiteindelijk kon de wedstrijd toch gewoon plaatsvinden. Op het halfuur opende thuisspeler Glenn Verdonck de score en toen Timothy Craeye op slag van rust verdubbelde, leek paars-wit de punten thuis te kunnen houden. Op het uur nam Glenn Verdonck met zijn tweede van de middag alle twijfels weg. De 3-1 van Redgy Sypré deed de bezoekers nog even hopen op een spectaculaire terugkeer, maar thuisgoalie Pawel Luzny liet zich niet meer verschalken.

In het klassement springt Keiem zo over Dosko Sint-Kruis naar de tweede plaats, want KSV Nieuwpoort hield de drie punten thuis tegen Jong Male (2-0) en staat met een match meer gespeeld aan de leiding. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier