Spits Vince Geryl (Mandel United) speelt volgend seizoen bij KSKV Zwevezele

Thor Laleman (links) en de koppende Vince Geryl vormden een levensgevaarlijk spitsenduo bij OMS Ingelmunster en worden herenigd bij KSKV Zwevezele. © VDB
Redactie KW

Vince Geryl (28) gaat volgend seizoen bij Zwevezele voetballen. Hij wordt er herenigd met Thor Laleman, het spitsenduo dat vorig seizoen 40 keer scoorde in kampioenenploeg OMS Ingelmunster. “Ik verlaat Mandel United met pijn in het hart”, zegt Geryl. “Maar in Zwevezele tref ik ook een zeer ambitieuze ploeg.”

Vince Geryl kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge. Hij voetbalde daarna voor FC Varsenare, KSV Diksmuide, KVC Wingene en VK Ieper – waar hij de fusie meemaakte tot KVK Westhoek. Vorig jaar speelde hij kampioen met OMS Ingelmunster en maakte hij een tweede fusie mee. OMSI en KFC Izegem zijn nu samengesmolten tot KFC Mandel United. Een reeks hoger kwam Vince Geryl iets minder aan spelen toe.

Vince Geryl verlaat KFC Mandel United.
Vince Geryl verlaat KFC Mandel United.© VDB

In Ingelmunster vond hij in de persoon van Axelle Van Honsebrouck wel de liefde en hij werkt ook als vertegenwoordiger voor brouwerij Van Honsebrouck. “Ik vertrek hier dus met pijn in het hart. Maar ik hoop dat Zwevezele straks kampioen speelt in eerste provinciale en volgend jaar dus in de derde amateurklasse zal uitkomen.”

Bij Zwevezele wordt hij ook herenigd met Thor Laleman. Vorig jaar vond het spitsenduo bij OMS Ingelmunster elkaar én de goal blindelings.