Spits uit jeugdreeksen Club Brugge tekent contract voor 5 jaar… bij ploeg uit tweede provinciale

© VDB
Redactie KW

Kenneth Cardon, vorig jaar goed voor 31 doelpunten en ook dit jaar al 8 keer aan het kanon, heeft zijn contract bij KSV Diksmuide met vijf seizoenen verlengd.

Dat betekent dat Kenneth tot en met het seizoen 2022-2023 bij KSV Diksmuide blijft voetballen.

Kenneth Cardon is een Diksmuideling die alle jeugdreeksen van Club Brugge tot en met de beloften doorliep. Hij speelde daarna onder meer voor Oostduinkerke, Coxyde en KM Torhout. Kenneth heeft een hart voor jeugdvoetbal en heeft als trainer dit jaar de provinciale U17 van KSV Diksmuide onder zijn hoede.

“Ik heb zelf om een contract van lange termijn gevraagd”, vertelt Kenneth Cardon. “Het idee van die vijf jaar komt van mij. Ik voel me heel goed in deze club. KSV Diksmuide is een gezonde vereniging die momenteel op een heel eerlijke maar ambitieuze manier wordt bestuurd. Doorgroeien met KSV Diksmuide lijkt me een mooi gegeven. Zelf maak ik deel uit van de Sportieve Jeugdcel en dus kan ik mee de lijnen van de jeugdwerking uitzetten. Zelf jonge spelers helpen klaarstomen voor de eerste ploeg is een doel op zich en ondertussen ga ik verder de trainerscursussen volgen.

‘Toen Cardon te kennen gaf dat hij voor vijf jaar wilde tekenen waren wij daar onmiddellijk voor gewonnen”, aldus Filip Mattelin (sportief manager KSVD). “Kenneth is een gedroomde kerel om in een club en in een groep te hebben. Niet alleen een fantastische voetballer, maar ook een heel goed en mooi mens. Veel spelers die er op staan om af en toe een winstpremie af te staan voor het goede doel kom je op dit niveau niet tegen. Hij is er zo één. Uiterst professioneel en heel geëngageerd. We zijn blij dat hij zich hier zo goed voelt!”