Spelers van Zulte Waregem worden jockeys

samenwerking SVZW en Waregemse draf-en rijvereniging © Foto HDV
Redactie KW

Of ze ook hoge snelheden zullen mogen maken is nog maar de vraag, maar in elk geval zullen de spelers van Zulte Waregem deze zomer plaatsnemen in een sulky, het karretje achter een paard tijdens drafrennen.

Donderdagavond stelde de vzw Felix De Ruyck haar drafseizoen op de Gaverbeekhippodroom voor aan de pers en enkele honderden genodigden.

Niet minder dan 24 draverijen, met enkele toppers als de American Day op 25 mei, de finale van het Europees Kampioenschap Dames op 15 juni, de BAC Racing Day op 15 augustus en Waregem Koerse op 2 september zijn de blikvangers. Maar vooral de samenwerking tussen de verantwoordelijken van de draverijen en het bestuur van Zulte Waregem is een spraakmakende nieuwigheid.

Niet alleen mogen alle supporters, die een abonnement hebben, gratis naar alle koersen. Vooral de bevestiging van aanvoerder Davy De fauw, dat alle spelers op zondag 13 juli zullen plaatsnemen op de sulky, kreeg heel wat aandacht. “Ik kijk er al vol belangstelling naar uit om met de ploegmaats hieraan deel te nemen,” aldus de aanvoerder van Essevee.

(YVW)