Spelers van verliezend Damme in ziekenhuis geslagen

Vol goede moed vertrok de spelersgroep even voor de middag vanuit Damme. Wat die jongens in Charleroi meemaakten tart alle verbeelding. © GF
Redactie KW

De beslissende match voor de promotie naar vierde klasse tussen RC Charleroi Fleurus en SVV Damme, eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Na de match gingen beide ploegen echter op de vuist, waardoor meerdere spelers van Damme in het ziekenhuis werden geslagen.

https://www.dailymotion.com/video/x2rc5zv

T1 Johnny Bleyaert erkende volmondig te zijn geklopt door een geheel dat beter was terwijl zijn jongens onvoldoende scherp voor de dag kwamen. De Waalse gastheren promoveren door hun 2-1 overwinning dus naar nationale, SVV Damme dient op zondag alweer een verplaatsing te ondernemen, nu naar de Luikse regio.

Na een gelijk opgaand halfuur opende Kruys de score na 36 minuten voor de thuisploeg. Amper was de herneming op gang gefloten of Arikan stond in voor de 2-0. Halfweg de tweede helft zorgde Vandenbussche voor de aansluitingstreffer maar egaliseren zat er voor SVV Damme niet meer in.

Obscene gebaren

Wat er na de wedstrijd geschiedde, tart alle verbeelding. Ondervoorzitter Jo Wallaert : “Na afloop gingen de lokalen hun supporters groeten, die natuurlijk applaudisseerden. Onze aanhang praatte wat na, bleef rustig doch klapte niet in de handen. Daarom vond de lokale trainer het nodig obscene gebaren te maken en werden bestuursleden van ons, alsmede kapitein Bram Vandenbussche, in het ziekenhuis geslagen. Slechts na tussenkomt van de politie konden wij ontzet worden. Nooit eerder maakte ik zo’n schandalige vechtpartijen mee !”

Zwaar onder de indruk stuurde ondervoorzitter Jo Wallaert ons nog een bijkomend sms bericht om 19.30 uur. We citeren letterlijk :

“Oorlog taferelen in Charleroi. Na de wedstrijd 3 spelers, penningmeester en secretaris in ziekenhuis.”

(JVHO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier