Spelers van Gistel steken sjaal van Snaaskerke in brand na derby

Redactie KW

Op twitter uitten enkele spelers van Snaaskerke hun ongenoegen over een incident na de derby in en tegen Gistel.

De thuisploeg won de altijd fel geladen derby met 1-0 en vond het nodig om dit te vieren door een sjaal van de bezoekers in brand te steken.

Snaaskerkespelers Pieter Hens en Bart Vandenbussche spreken over een erg lage daad en een teken van weinig respect. Bart Vandenbussche zat samen met enkele spelers nog iets te drinken en na te kaarten over de wedstrijd toen ze een filmpje van het voorval op facebook zagen verschijnen. “We vonden het vooral frappant dat de Gistelse voorzitter er als de kippen bij was om het filmpje leuk te vinden. Hij zou immers een voorbeeldfunctie moeten vervullen en dit soort praktijken afkeuren”, zegt Bart Vandenbussche.

“Dit gaat er behoorlijk zwaar over”

“Plagerij hoort er absoluut bij, zeker bij een derby. Maar dit gaat er toch wel behoorlijk zwaar over. Ik vind het vooral jammer dat er dit soort dingen gebeuren tussen ploegen die in dezelfde stad spelen. Het is een teken van bitterweinig respect”, vult Pieter Hens aan.

De spelers van Snaaskerke hebben het elftal van Gistel al laten weten dat dit soort dingen niet door de beugel kunnen. Trainer Peter Linskens liet ook al weten dat hij dit incident sterk afkeurt. Doelman Jonathan Vandenauwele was er zelf niet bij maar wijst erop dat dit niet kwetsend bedoeld was. “De derby leeft hier enorm en dit soort dingen horen er volgens mij dan ook gewoon bij. Het is zeker niet kwetsend bedoeld tegenover de tegenstander”, besluit Jonathan.

(SB)