Sparta Petegem vraagt licentie niet aan en dat biedt promotiemogelijkheden voor West-Vlaamse ploegen

Mandel United (hier met Jasper Beyens) en Winkel Sport (met Masis Voskanian) komen allebei nog in aanmerking voor de tweede plaats die recht kan geven op de rechtstreekse promotie. © VDB
Wouter Vander Stricht

Sparta Petegem heeft licentiedossier ingediend en komt dus niet in aanmerking voor de promotie. Mocht Petegem de titel pakken, dan gaat het rechtstreekse promotieticket naar de hoogste gerangschikte ploeg met een licentie. En op dit moment is dat… Winkel Sport.

Sparta Petegem draait al enkele jaren mee aan de top van de tweede amateurklasse. Dit jaar ging de ploeg opnieuw denderend van start en behaalde de eerste periodetitel met 26 op 30. In de tweede periode vlotte het iets moeizamer. Mandel United pakte dat eindrondeticket, Petegem deed het met 16 op 30. Maar de voorsprong in het algemeen klassement bedraagt niettemin nog altijd vijf punten op eerste achtervolger Winkel Sport.

Hoewel de club – een derby tegen SK Deinze zag er wellicht verleidelijk uit – overwoog om een licentie aan te vragen, besloot de Spartanen het uiteindelijk toch niet te doen. Er moet immers aan nogal wat voorwaarden voldaan worden. Maar geen licentie betekent geen promotie en ook geen eindronde. Het rechtstreekse promotieticket gaat dan naar de club met licentie die het hoogste eindigt, op voorwaarde dat dat in de top vijf is.

Momenteel staat Winkel Sport tweede, het licentiedossier is daar ingediend. Vorig jaar kreeg Winkel ook al een licentie, maar werd toen in de eerste wedstrijd van de eindronde uit de nacompetitie geknikkerd door Aalst (0-4), dat uiteindelijk naar eerste amateurklasse promoveerde. Komende zondag trekt Winkel naar Rupel Boom, dat derde staat. Maar ook Mandel United en KVK Westhoek staan nog in de top vijf. De Ieperse club heeft geen licentie aangevraagd, bij Mandel United is dat wel al het geval. Mandel volgt op drie punten van Winkel en kan de buren dus nog bijbenen. Het wordt dus nog een spannende strijd om de tweede plaats, of zal Petegem nog bijgehaald worden?

Nog dit. De licentiedossiers moesten ingediend worden tegen 15 februari. De licentiecommissie – die ondertussen ook nog bijkomende documenten kan opvragen – laat tegen uiterlijk 14 april het verdict vallen.