Sparta Kruiseke zet trainerscarrousel in gang in vierde provinciale

Redactie KW

Sparta Kruiseke heeft trainer Diego Caron ontslagen en Frankie Vandenbilcke, huidig trainer van SK Zillebeke, aangesteld als zijn opvolger.


Het ontslag van Diego Caron bij Sparta Kruiseke in vierde provinciale C komt niet meteen als een verrassing. Hij had het bestuur van de club eerder al laten weten dat hij bezig was aan zijn laatste maanden bij Kruiseke. Volgend seizoen zal hij de sportieve touwtjes in handen nemen bij FC Houthem. Bij Sparta Kruiseke was hij bezig aan zijn tweede periode. Na een eerste periode van vijf jaar, werd hij er 3,5 jaar geleden opnieuw hoofdtrainer. Nu komt er echter een einde aan de samenwerking. Uit de laatste zeven wedstrijden voor Nieuwjaar puurde de ploeg amper één punt.

Frankie Vandenbilcke

Het bestuur van Sparta Kruiseke bleef niet bij de pakken zitten en stelde meteen een nieuwe trainer aan: Frankie Vandenbilcke. Hij leidt vrijdag zijn eerste training. De keuze is opvallend, want Vandenbilcke was pas twee maanden aan de slag bij SK Zillebeke in vierde provinciale A. Hij volgde Randy Swanckaert op die ontslag had genomen. Zillebeke stond toen troosteloos laatste in de stand met nul punten. Er leek beterschap op komst, want de ploeg kon intussen al drie keer een gelijkspel behalen. Door de overstap van Frankie Vandenbilcke moet SK Zillebeke voor de tweede keer dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer.

(JL – foto LV)