Slap Harelbeke verliest eerste match in 2017

Pieter Merlier had af en toe een wankele defensie voor zich staan. © VDB
Redactie KW

De ‘Ratten’ hadden 2016 afgesloten met een 9 op 9, waaronder een stuntzege tegen toenmalig leider Petegem, maar het nieuwe jaar bracht geen verlengstuk.

Op het kunstgras van Olsa Brakel voelden de paarshemden zich vooral in het matchbegin allerminst in hun sas. Al na vier minuten beging Romont een onnodige handsfout, ref Verstraeten legde de bal op de stip. Cremers kweet zich voortreffelijk van zijn taak (1-0). Harelbeke wakker? Neen hoor, want diezelfde Cremers miste na een splijtende actie nipt de 2-0. Die verdubbeling kwam er dan toch al in minuut 10: na alweer een onnodige fout werd een Brakelse vrijschop door Delie binnen gekopt. Echt scherp verdedigde KRC ook nu niet.

Harelbeke trachtte daarna de bakens nog te verzetten, maar het aantal kansen viel op de vingers van één hand te tellen. Op de tegenaanval was Brakel zelfs nog het gevaarlijkst. “Ik verwacht een serieus antwoord van de groep tegen Torhout,” aldus een ontevreden trainer Didier Degomme. “Als mijn spelers tegen hen een goed niveau halen, vergeten we de zwakke prestatie in Brakel. In het andere geval hebben ze een probleem,” was Degomme duidelijk.

Revanche zal dan wel zonder Selmani moeten gebeuren, want die pakte in de voorlaatste minuut zijn tweede gele kaart en is zondag geschorst.

(MCH)

OLSA BRAKEL – KRC HARELBEKE 2-0.

Harelbeke: Merlier, Vlieghe (67′ Selmani), Noppe, Romont (81′ Van Den Bergh), Vercouter, Maleon, Descheemaecker, Notebaert (34′ Woodruff), De Loof, Vanneste, Lebsir.

Doelpunten: 4′ Cremers 1-0 (str.), 10′ Delie 2-0.

Zondag 15 januari om 15 uur: KRC Harelbeke – KM Torhout 1992.