SK Vlamertinge wint prestigewedstrijd tegen RC Lebbeke

Zowel SK Vlamertinge als RC Lebbeke waren al zeker van de promotie. Maar de thuisploeg won de prestigewedstrijd in de interprovinciale eindronde na verlengingen met 3-1.

Beide ploegen wisten al sinds donderdagavond, door de 4-0 zege van SK Hasselt tegen La Louvière, dat ze beiden promoveren naar de derde amateurklasse. Het werd dus een finalewedstrijd in de interprovinciale eindronde die van geen belang meer was maar enkel goed was voor de statistieken. Toch wilden beide ploegen deze prestigewedstrijd winnen. Na de reguliere 90 minuten stond het 1-1. Cappoen had op de 70ste minuut de thuisploeg op voorsprong gebracht, maar één minuut voor affluiten lukten de bezoekers de gelijkmaker. Er kwamen dus verlengingen aan te pas waarin SK Vlamertinge zich de betere ploeg toonde. Cannaert zorgde met twee doelpunten voor een verdiende 3-1 overwinning. Door de promotie schrijft SK Vlamertinge clubgeschiedenis en speelt volgend seizoen op nationaal niveau. Achteraf kon het feest pas echt beginnen.