SK Vlamertinge redt zich en gooit zo ook een reddingsboei naar provinciale ploegen

SK Vlamertinge won van Sint-Gillis-Waas en zag Berlare verliezen. Hun redding is meteen ook goed nieuws voor heel wat provinciale ploegen. © VDB VDB

SK Vlamertinge blijft volgend seizoen in de derde amateurklasse en dat is ook goed nieuws voor heel wat provinciale ploegen.

E. Wervik was al zeker van het behoud in derde amateurklasse, op de slotspeeldag heeft ook SK Vlamertinge een verlengd verblijf kunnen forceren. En ook tot opluchting van heel wat andere teams. Vlamertinge won met 0-3 op bezoek bij Sint-Gillis-Waas terwijl concurrent Berlare met 2-0 onderuit ging bij Ninove. SK Vlamertinge wipt zo op het nippertje naar de veilige dertiende plaats.

“Er vallen een paar zakken cement van onze schouders,” weet sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw. “We scoorden dit keer wel en hadden het geluk aan onze kant dat Berlare ook nog eens verloor anders was de overwinning een maat voor niks geweest.”

Vlamertinge begon aanvallend aan de wedstrijd en kon na een halfuur al op een hoopgevende 0-2 terug kijken. Eerst scoorde Ternest en een paar minuten later deed Cannaert dat kunststukje nog eens over. Na de rust controleerde Vlamertinge de wedstrijd en twintig minuten voor tijd kon Cannaert de geruststellende 0-3 binnen tikken. Tijdens de wedstrijd werd vooral ook het wedstrijdverloop tussen Ninove en Berlare gevolgd. Ninove had Berlare reeds na 10′ op 2-0 geplaatst en dat gaf Vlamertinge duidelijk vleugels.

Provinciale ploegen ademen opgelucht

Daarmee blijft immers ook KSV Rumbeke – dat op twee na laatste eindigde – in eerste provinciale. In tweede provinciale is de testwedstrijd tussen de derde laatsten in de stand : De Haan (A-reeks) en SK Beveren-Leie (B-reeks). Die wordt macht wordt op zondag 7 mei in Beveren-Leie gespeeld, de winnaar blijft in tweede provinciale.

In derde provinciale staat er nog een driehoekstornooi op het programma tussen SK Elverdinge, NS Heule en de winnaar van het duel FC Lissewege – Sint-Joris Sportief. Die laatsten moesten nog een testwedstrijd afwerken om uit te maken wie laatste en voorlaatste werd. En dat duel werd beslist in het voordeel van Lissewege: 2-1.

De winnaar van dit driehoekstornooi blijft nu ook in derde provinciale.