SK Vlamertinge gaat verrassend onderuit bij hekkensluiter SK Berlare

Tom Deman (rechts) was een paar keer dicht bij een bezoekend doelpunt, maar uiteindelijk blijf SKV met lege handen achter. © VDB

Na de stuntzege van vorige zondag thuis tegen Ronse trok Vlamertinge zaterdagavond naar rode lantaarn Berlare.

Even verrassend als de uitslag van vorige week, is de uitslag op Berlare. Vlamertinge ging immers met 2-0 de boot in. De rood-witten domineerden van bij de aanvang van de wedstrijd en al na 3 minuten hing een eerste doelpunt in de lucht wanneer Ternest op voorzet van Cannaert net over doel kopte. Daarna volgden een aantal vrije trappen van Deman, waarbij telkens Decru gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg opdook, maar niet kan scoren. Op het halfuur nam Deman andermaal een vrije trap, maar ditmaal ging de bal net over.

Er werd gerust bij een 0-0-stand, terwijl SKV eigenlijk op voorsprong had moeten staan. Berlare zelf was één keer gevaarlijk geweest, doelman Rogiers was geklopt, maar Fall redde op de lijn. Net na de herneming pakte Cappoen zijn tweede gele kaart om een heel onduidelijke reden. De uitsluiting was meteen de doodsteek voor Vlamertinge, ook al omdat na 56 minuten de doorgebroken Deman foutief werd afgestopt, maar een gele kaart in plaats van een penalty kreeg. Ook net voor het einde van de eerste helft werd Vlamertinge een strafschop ontzegd toen Ternest onderuit werd gehaald. Na een hoekschop scoorde Casier op het uur de 1-0 voor Berlare. In de 72ste minuut viel het tweede doelpunt voor de thuisploeg: Manzi legde de partij in een beslissende plooi. (MD)