SK Torhout heeft met Nico Baertsoen (34) een nieuwe voorzitter

© Johan Sabbe
Redactie KW

Maandagavond werd in Torhout de nieuwe voorzitter van SK Torhout voorgesteld.

Voortaan neemt Nico Baertsoen (34), zelf ook uit Torhout, het voorzitterschap op zich, in opvolging van Rudi Vanneste, die in het voorjaar zijn afscheid aankondigde. Nieuws dat toen een leegloop in de spelerskern ontketende, terwijl de ploeg er in tweede provinciale A er op dat moment nochtans erg goed voor stond: SK Torhout maakte kans op promotie en won ook de titel, maar het besloot een sabbatjaar zonder eerste ploeg in te lassen.

Nico Baertsoen woont intussen al negen jaar in Torhout, maar is eigenlijk afkomstig van Gistel. Hij voetbalde er bij de lokale club, maar speelde daarna ook nog bij Eendracht Brugge, Moerkerke en Sijsele. Na een aanslepende blessure haakte hij uiteindelijk af. Hij hield er wel een uitgebreid netwerk aan contacten aan over, relaties die hij ook hoopt te kunnen aanspreken bij het uitbouwen van SK Torhout.

Terreinperikelen aanpakken

Volgend jaar wil hij vanuit vierde provinciale met een volwaardig A-elftal opnieuw werken naar een stevige tweedeprovincialer. Baertsoen, die als zelfstandig manager voor Ergo Insurance werkt (het vroegere Mannheim) en een echtgenote en twee dochters heeft, hoopt dat de terreinperikelen ook zo snel mogelijk tot het verleden kunnen horen. Daarvoor wil hij snel werk maken van contacten met burgemeester Norbert De Cuyper en zijn collega’s bij KM Torhout.

(FJA/MB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.