SK Spermalie-Middelkerke breekt met trainer Decaesstecker: “Ingrijpen voor het te laat is”

Redactie KW

Het bestuur van tweedeprovincialer SK Spermalie heeft de samenwerking met Glenn Decaesstecker verbroken. Donderdag moet er al een andere coach – mogelijk Denis Viane – de trainingen leiden, maakt ondervoorzitter Nathaniël Devey zich sterk.

Na het puntenverlies in Staden, de thuisnederlaag tegen Blankenberge met negatieve reacties in de pers en op sociale media, én de nieuwe nederlaag in Zedelgem was het bestuur niet gelukkig met de gang van zaken. Zondagavond werd een spreekverbod opgelegd aan de spelers, maar ondervoorzitter Nathaniël Devey stond ons wel te woord. “We zijn niet tevreden met de resultaten en de mentaliteit in de spelersgroep. Wij hebben als bestuur respect voor alles en iedereen. Dat verwachten we dan ook van de spelers. De jongste weken liet dat te wensen over. Daarom hebben we na het verlies in Zedelgem een spreekverbod gevraagd. Voor ze weer praten, moeten ze eerst bewijzen met de voetjes dat ze ons vertrouwen waard zijn.”

Maandagmorgen kwam het bestuur bijeen en er werd beslist de samenwerking met trainer Glenn Decaesstecker, die zes weken geschorst is en een nieuwe schorsing riskeert na een incident tegen Blankenberge, te verbreken. “Als bestuur hebben we de indruk dat de groep onvoldoende gemotiveerd is”, legt de ondervoorzitter uit. “Daarom grijpen we in voor het te laat is. Door een nieuwe trainer te kiezen, willen we de spelersgroep een signaal geven. Het moet dringend anders en beter, want we willen meestrijden voor de promotie.”

Glenn Decaesstecker reageert ontgoocheld. “We hebben wat pech gekend en de resultaten vallen tegen. Ik ben overtuigd dat de groep zich zal herpakken, maar het bestuur heeft blijkbaar geen geduld. Ik moet hun beslissing met spijt aanvaarden en vertrek met opgeheven hoofd. Ik heb iets bereikt in Slijpe én, als werknemer bij de Groendienst van Middelkerke, zal ik het terrein nog altijd even goed onderhouden!”

(FRO – Foto a-FRO)