SK Post Oostende pakt de titel na een ware thriller

Het bleef bibberen tot het einde voor SK Post zodat de ontlading na het laatste fluitsignaal dan ook zeer uitbundig was. Bij de juichende Oostendse entourage bemerken we Deflou Kenzji, Casier Jordi, Maertens Kenzo, Declerck Anthony, Deman Jan, Delheye Gerald, Laplasse Nick, Ureel Mario, Floorizoon Thierry, Van Orshaegen Diego, Bogaert Bart, Mahieu Kris, Therry Alessio, Pancock Kenny, Schiettecatte Gilles en Steve Quidousse
Redactie KW

Spanning troef in de tweede reeks van Bedrijfsvoetbal Brugge/Kust. Leider SK Post Oostende stond twee punten voor op eerste achtervolger Surfers Paradise en moest op de slotspeeldag op bezoek bij… Surfers Paradise. Na het 4-4-gelijkspel was de euforie enorm bij de Oostendenaars.

SK Post Oostende had het moeilijk in het begin van de match tegen Surfers Paradise, maar de Oostendenaars kwamen toch 0-2 voor. Ze behielden daarna de controle over de match, maar toen het 4-4 werd, was de spanning te snijden. Zeker toen Michaël Trancez van Surfers Paradise duidelijk werd gehaakt in de grote rechthoek. Spelleider Callant zag echter geen penaltyfout en legde de bal buiten de 16, tot woede en frustratie van de thuisploeg, die zo de hoogste bekroning aan hun neus zag voorbijgaan.

Na het laatste fluitsignaal haalde de Oostendse trainer Steve Quidousse opgelucht adem, want de titel hing dus even aan een dun draadje. “Toch ben ik van het oordeel dat deze titel verdiend is gezien onze prestaties over het hele seizoen. We verloren amper één wedstrijd en ons doelpuntensaldo van 97/44 tegenover dat van 75/37 voor Surfers Paradise is eveneens veelzeggend. Na onze nederlaag bij Galatasareiger op paaszaterdag was er even twijfel, maar de week nadien zetten we verdiend Cap Nord opzij en waren we klaar voor de eindspurt.”

“In de beslissende match acteerden we zelfs met een mannetje meer soms te paniekerig en overhaast. We gaven ook hun draaischijf te veel ruimte. De omstreden strafschopfase had ons nog de das kunnen omdoen, maar gelukkig had de ref het niet begrepen op de Surfers, die zijn beslissing zelf uitlokten met een slechte ontvangst en onnodig protest. Maar dat is het oordeel van de scheidsrechter waar wij niets mee te maken hebben. Soit, eind goed, al goed. We kunnen beter meteen werk maken van de nodige rekrutering om onze kern te versterken, want we willen ons volgend seizoen met dezelfde samenhorigheid in de hoogste reeks handhaven.” (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier