SK Lierse wil zich spiegelen aan succesverhaal KV Oostende

17/03/17 om 12:20 - Bijgewerkt om 12:19

SK Lierse (1B) heeft vrijdag Frederik Vanderbiest voorgesteld als nieuwe hoofdcoach.

SK Lierse wil zich spiegelen aan succesverhaal KV Oostende

© BELGA

Vanderbiest volgt clubicoon Eric Van Meir op, die eerder deze week moest opkrassen omdat Lierse de promotie naar 1A miste. Lierse eindigde het seizoen dan wel als eerste in de rangschikking, maar moest het duel om promotie aan Antwerp en Roeselare laten omdat het er niet in slaagde een van de twee periodes te winnen. Vanderbiest tekent op het Lisp een contract tot 2020 en zal de ploeg al meteen leiden tijdens Play-Off II.

Volgens Lierse-manager Roel Rymen was het nipt mislopen van het promotieduel 'een nog hardere dobber dan degradatie' en moet de ambitie voor volgend seizoen dan ook zijn om een herhaling van zo'n scenario te vermijden. "We willen nog steeds naar 1A met een gezond beleid en dezelfde pijlers als dit seizoen: passie, herkenbaar attractief voetbal en een mix van jonge en oudere spelers", zegt hij. "Fred Vanderbiest kan met die druk om, kent 1B, kan goed met jonge spelers werken en is tactisch sterk. Bij Antwerp liep het wel mis, maar daar kon hij door omstandigheden nooit echt zijn ding doen." Rymen stelt verder dat Lierse zich wil spiegelen aan het succesverhaal van KV Oostende, dat onder leiding van Vanderbiest naar eerste klasse promoveerde.

Vanderbiest noemde het aanbod van Lierse vrijdag 'een geschenk uit de hemel na een moeilijke periode' en start meteen met ambitie aan Play-Off II. "We gaan daar het maximale proberen uit te halen, want dat kan vertrouwen geven voor volgend seizoen", zegt hij. "Het zal niet evident zijn om een icoon als Eric Van Meir op te volgen, maar we gaan proberen verder te bouwen op wat er al is. Aan het technische, frivole voetbal wil ik wat meer métier en power toevoegen."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!