SK Eernegem ziet kansen op behoud slinken

Denis Vanraefelghem pakte nog rood tegen Berlare. © VDB
Redactie KW

SK Eernegem heeft nog slechts een waterkans om in de nationale reeksen te blijven. Het verloor zelf tegen SK Berlare en zag concurrent Sint-Gillis-Waas winnen.

SK Berlare was beter tijdens de eerste speelhelft. De bezoekers hadden het meeste balbezit en de beste kansen, maar de brilscore bleef op het bord aan de rust. Zoals al meerdere malen het geval was dit seizoen, was SK Eernegem niet wakker na de pauze. Na vier minuten werd het dan ook op achtervolgen aangewezen door Heirwegh.

Nadien kwam de ploeg wel beter in de wedstrijd, maar de kansen werden niet benut. Het zag nog een doelpunt afgekeurd worden, al dan niet na buitenspel. In de slotfase werden de Kanaries nog tot tien herleid toen Denis Vanraefelghem rechtstreeks rood kreeg.

En alsof dat nog niet voldoende was, zag het ook nog concurrent Sint-Gillis-Waas winnen tegen Ninove. Daardoor lopen de Oost-Vlamingen zes punten uit op twee speeldagen van het einde. Enkel als Eernegem alles wint, Sint-Gillis-Waas geen punten meer pakt en Eernegem aan het einde van de rit een beter doelsaldo kan voorleggen, kan het behoud nog afgedwongen worden, omdat beide ploegen bij een dergelijk scenario evenveel gewonnen wedstrijden op de teller hebben.

(BV – foto a-Bart)