SK Eernegem verslaat WS Adinkerke in staartduel

Omid Aslami probeert de voorzet van Maxim Larange te onderscheppen © VDB

SK Eernegem heeft een tweede seizoenszege geboekt. Tegen WS Adinkerke wonnen de Kanaries met het kleinste verschil.

Beide ploegen startten gretig aan de partij, maar het was een kwartier wachten op de eerste kansen. Een schot van Denis Vanraefelghem werd afgeblokt en aan de overzijde ging een poging van Jérémy Brogniez over doel. Even later werd een kopbal van David Baert van de lijn gekeerd. Daarna was het opnieuw aan Eernegem om voor lichte dreiging te zorgen. Een hoekschop van Diego Dewilde waaide bijna in doel. Jelle Sterckx had er best wat moeite mee. Hij tikte de bal via de lat opnieuw in corner. Enkele minuten later verdween een lage schuiver van Rex Denoo ver naast.

Na 34 minuten kreeg de thuisploeg een uitstekende kans. Via Andrew Bultijnck en Denis Vanraefelghem kwam de bal bij Dries Dedeyne, maar hij besloot te zwak van buiten de zestien. Jelle Sterckx had er wel wat moeite mee. Hij kreeg de bal pas in twee tijden onder controle. Een minuut later was het wel raak. Een indraaiende vrijschop van Diego Dewilde werd slecht ontzet. Na een schot van buiten het strafschopgebied kwam het leer in de voeten van Omid Aslami die niet twijfelde en de 1-0 tegen de touwen jaste. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Zenuwachtig

Na de pauze was het spel heel wat zenuwachtiger. De thuisploeg kon wel opnieuw dreigen via een indraaiende hoekschop. De bezoekende goalie kon de bal niet genoeg wegwerken, maar de thuisploeg verzuimde om de bal een tweede keer in doel te werken. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Bataille, Brogniez en Protin konden thuisdoelman Siebe Vanhullebus niet verontrusten. Een kopbal van David Baert zeilde nog voorlangs. De bezoekers zetten druk, maar een doelpunt leverde dat niet meer op. In de slotminuut moest Adinkerke nog met tien verder. Kapitein Sam De Ruyter werd nog uitgesloten tegen zijn ex-ploeg toen hij met gestrekt been in ging op Sam Ingelaere.

Zo boekt SK Eernegem een tweede seizoenszege en houdt het voor de derde maal in vier wedstrijden de nul op het bord. Adinkerke ziet de geelhemden tot op een punt naderen in de stand.