SK Eernegem verlaat Beker met opgeheven hoofd

Het bekerverhaal van SK Eernegem is gestrand op het veld van derdeklasser KVK Tienen. De Suikerploeg won met 2-0, maar trainer Kurt Bataille kan terugblikken op een bemoedigende prestatie van zijn jongens.

Doelpunten net voor de rust en net voor affluiten bezegelden het lot van SK Eernegem. De jongens van trainer Kurt Bataille vertrokken vanuit een goede organisatie en dwongen kansen af via onder andere Kenney Rommelaere. Toch bleef de 0-0 op het bord en enkele minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Een bal kwam op de hand van Andrew Bultijnck en de scheidsrechter wees naar de stip. “Hij deed geen beweging, maar kreeg de bal tegen zijn hand en dan kan je fluiten”, kan trainer Kurt Bataille de scheidsrechterlijke beslissing begrijpen.

SK Eernegem bleef echter niet bij de pakken zitten en stelde meteen gelijk. Harry Hollevoet zette op links een actie op poten. Giuseppe Riolo besloot op doel, de bal bleef liggen op de lijn en in de herneming trapte Kenney Rommelaere (foto) de bal tegen de touwen. Het doelpunt werd echter afgevlagd voor buitenspel. Aan de rust bleef het dus 1-0. Na de pauze nam SK Eernegem opnieuw het initiatief en besloot Giuseppe Riolo na een mooie actie op de buitenkant van de paal. De vierdeklasser bleef op zoek naar de gelijkmaker en nam meer risico’s, waardoor de thuisploeg meer kansen kreeg. In eerste instantie werden deze niet verzilverd, maar net voor affluiten werd het nog 2-0.

Ondanks de uitschakeling in de Beker van België is Kurt Bataille tevreden. “Het was een goede test en conditioneel hebben we een stap vooruit gezet. We hebben gezien waar er nog mankementen zijn. Uiteindelijk was het dus een leerrijk treffen. We zijn uitgeschakeld, maar daar liggen we niet wakker van.”

SK Eernegem speelde met Lecluyze, Vanhegen (75′ Ingelaere), Bultijnck, Delrue, Rommelaere, Hollevoet, Decaesstecker, Vanrafelghem (60′ Jonckheere), Schotte, Riolo en Dewilde (55′ Sennesael).