SK Eernegem pakt in extremis een punt tegen Knokke

SK Eernegem en Royal Knokke FC hebben de punten gedeeld. Het werd 2-2 in een wedstrijd waarin vooral de slotfase voor vuurwerk zorgde.

In een rommelige eerste helft was Knokke de betere van SK Eernegem. Nochtans creëerde de thuisploeg een eerste kansje via Kenney Rommelaere, maar hij zag zijn schot afgeblokt worden. Aan de overzijde zorgden vrijschoppen voor gevaar. Jorgo Waeghe viseerde de paal en Tobin Stroo krulde de bal net naast. De eerste grote kans voor Eernegem was meteen raak. Kenny Vandekerckhove werkte een voorzet van Yannick Dekeyzer met het bovenlichaam in doel. Een minuut later liet Kenney Rommelaere het na om de score te verdubbelen. Hij kapte zijn man uit, maar vond Kevin Pannecoucke op zijn weg, die uitpakte met een uitstekende voetreflex.

Hard verdict

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamers en stelden na vier minuten al gelijk toen Kristof Arys een voorzet van Tobin Stroo over doelman Stijn Ampe en via de paal in doel stiftte. Daarna kregen de bezoekers nog enkele mogelijkheden via Kenneth Neve en Tobin Stroo. Op het uur herstelde Eernegem het evenwicht. Kenney Rommelaere kopte over en Harry Hollevoet zag zijn schot over zeilen. Twintig minuten voor tijd ontbond Peter Van Der Heyden zijn duivels. Hij zette een rush op door het centrum en haalde vanop ruim twintig meter uit met zijn rechter. De bal ging onhoudbaar in de rechterhoek binnen. Vijf minuten voor tijd kregen de bezoekers zelfs een uitstekende mogelijkheid om de thuisploeg volledig KO te slaan. Jorgo Waeghe werd neergehaald in het strafschopgebied door Thijs Jonckheere. Het verdict was hard voor de jongens van Kurt Bataille: rood voor Jonckheere en strafschop voor Knokke. Kristof Arys kon matchwinnaar worden, maar zijn elfmeter strandde op de lat. SK Eernegem zette nog alles op alles en werd hiervoor beloond. Jochen Delrue zette zich door op links en vond in het centrum de ingevallen Gianni Sennesael, die diep in de punt geposteerd werd. Sennesael kapte zijn tegenstander uit en knalde droog onder doelman Pannecoucke binnen. Zo hield SK Eernegem toch nog een punt thuis en dropen de bezoekers ontgoocheld af. (BV-foto Bart)