SK Eernegem op eigen veld onderuit tegen FC Pepingen

Dwight De Groote van SK Eernegem. (archieffoto) © VDB
Redactie KW

SK Eernegem kreeg zondagnamiddag ploeg in vorm FC Pepingen tegenover zich.

De Vlaams-Brabanders kwamen met vertrouwen afgezakt naar Eernegem. De ploeg boekte uit de vorige vier duels namelijk twaalf op twaalf. De eerste kansjes die naam waardig waren dan ook voor de bezoekers, maar twee kopballen en een schot konden Sibe Van Hullebus niet verontrusten. Na vijf minuten kreeg ook de thuisploeg een eerste doelpoging, maar het schot van Maxim Pieters miste kracht. De eerste helft werd getypeerd door veel lange ballen en rommelig spel. Op de volgende kans was het dan ook 20 minuten wachten: een afzwaaier van Damien Miceli. De thuisploeg probeerde de buitenspelval te omzeilen, maar de lijnrechter vlagde telkens af.

Na 26 minuten werd de thuisploeg op achtervolgen aangewezen. Een voorzet vanop rechts werd tegen de paal gedevieerd, maar Verhasselt was goed gevolgd en duwde de bal tegen de touwen. Vijf minuten later stuurde Miceli Verhaeghe diep, maar de thuisgoalie keerde zijn schot. In de slotfase van de eerste helft moest Van Hullebus nog een schot van Lepage keren. Er werd gekeerd bij een 0-1-stand.

Vooraleer de thuisploeg het goed en wel besefte keek het in de tweede helft al tegen een 0-3-achterstand aan. Lepage was tweemaal doelpuntenmaker van dienst in een tijdspanne van vijf minuten. Eerst werd hij in het straatje gestuurd en even later kwam een bal in de kluts voor zijn voeten. Telkens werkte de Pepingen-speler beheerst af. Een mokerslag voor de thuisploeg, maar het bleef niet bij de pakken zitten. Een kruispass van Denoo bereikte De Groote, maar hij werd voldoende uit evenwicht gebracht en zijn schot zeilde over doel. Enkele minuten later scoorde De Groote, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel.

De eerredder zat er aan te komen en op het uur was het ook prijs. Een voorzet van Pieters werd doorgekopt tot bij De Groote die aan de tweede paal maar binnen te duwen had. Eernegem kreeg opnieuw hoop en zocht de aansluitingstreffer. Het publiek dacht even dat het twintig minuten voor tijd zover was. Een vluchtschot van Pieters vanop zo’n 25 meter zoefde nipt over, maar deed de netten trillen. Helaas langs de verkeerde kant. In de slotminuten kregen beide ploegen nog een vrijschop, maar zowel Miceli als Pieters konden het kader niet passen.

(BV)